Mehmetçiklerin Kınasını Başkan Subaşıoğlu Yaktı
30.07.201818706
    Merkezefendi Belediyesi, askere gidecek olan 98/3 tertip, 372 kısa dönem ve yedek subaylar için Merkezefendi Belediyesi Kırçiçeği Sosyal Tesisleri’nde tören düzenledi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu askerlerin kınasını yaktı, asker çantası hediye etti. Başkan Subaşıoğlu, “Çok değerli askerlerimiz, çok değerli gençlerimiz inşallah sizler dünyanın en çok kahraman üreten ve en çok zafere imza atan Türk Silahlı Kuvvetlerine birkaç gün içinde teslim olacaksınız. Bizleri onurlandırmaya, gururlandırmaya devam edeceksiniz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçede askere gidecek olan gençler için düzenlenen ‘Vatan İçin Gidin Sağ Salim Dönün’ projesi kapsamında asker uğurlama töreninin 2.si gerçekleşti. Merkezefendi Belediyesi Kırçiçeği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Salih Büyük, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, asker adayları ve aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Askere gidecek olan gençlerin adına, bir başka asker adayı Burak Koca teşekkür konuşması yaptı. Teşekkür konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim okundu.

‘Vatan İçin Gidin Sağ Salim Dönün’ projesi kapsamında düzenlenen törende konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Geçtiğimiz aylarda birincisini düzenlediğimiz ve asker ailelerimizden çok büyük bir beğeni toplayan bu programımızın ikincisini düzenlemek üzere Merkezefendi Belediyesi Kırçiçeği Sosyal Tesislerimizde sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çok değerli askerlerimiz, çok değerli gençlerimiz inşallah sizler dünyanın en çok kahraman üreten ve en çok zafere imza atan Türk Silahlı Kuvvetlerine birkaç gün içinde teslim olacaksınız. Bizleri onurlandırmaya, gururlandırmaya devam edeceksiniz. Sizler askerlik şubelerine teslim olurken lütfen anne ve babalarınızı merak etmeyin. Onlar en başta Garnizon Komutanlığımıza, Jandarma Komutanlığımıza, Merkezefendi Belediyemize, Denizli Valiliğimize ve devletimizin tüm kurumlarına emanet. Hepiniz vatan için gidin sağ salim gelin” dedi.

Başkan Subaşıoğlu’nun konuşmasının ardından asker adayları teker teker sahneye davet edildi. Ay yıldızlı bayrağı öpen gençlerin kınalarını avuçlarına, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Salih Büyük, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz ve asker adaylarının anneleri yaktı. Daha sonrasında ise askere gidecek gençlere içerisinde 22 parçadan oluşan asker çantaları takdim edildi.

Merkezefendi Belediyesi Kırçiçeği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törenin son kısmında ise asker adayları için eğlence düzenlendi.