Başkan Subaşıoğlu’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
09.01.201918960
    Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Subaşıoğlu yayımladığı mesajda, “Yerel, ulusal ve uluslararası arenada kamuoyunu bilgilendirmeyi amaç edinen ve bunu yaparken de çeşitli zorluklarla karşılaşan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Gazetecilik mesleği, teknolojinin hayatımıza girmesi ve hızlı bir ilerleme göstermesi nedeniyle zor bir meslek haline gelmiştir. Sosyal medyanın yaygınlaşması dolayısıyla gazeteler artık internet siteleri üzerinden yayın yapmakta ve doğru, güvenilir bir haberi daha hızlı şekilde vermesi gerekmektedir. Haberin kaynağına ulaşma noktasında ise basın mensuplarımız zaman zaman kendi hayatlarını tehlikeye atmakta ve bir fotoğraf karesi için hayatlarını kaybetmektedirler. İşte bu noktada 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklarını güvence altına alan 212 sayılı kanunun Resmi Gazete’de yayınlanması nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur. Hem Denizlimizde hem de ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Görev esnasında hayatlarını kaybeden İlyas Haytan ve Alperen Ersoy kardeşimizi de rahmetle anıyorum” dedi.