Köy Enstitüsü Belgeseli MKM’de
07.10.2019
    Denizlili yönetmen Jale İncekol tarafından çekilen ve 1954 yılında kapatılan köy enstitülerinin anlatıldığı 'Bu İşte Bir Umut Var' isimli belgesel, 9 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gösterime girecek. Galası Laodikya’da yapılan belgeselde köy enstitüsü mezunu öğretmenler, 100’ün üzerinde öğretmen ve öğrenciler rol alıyor. Merkezefendi Belediyesi’nin de katkı sağladığı belgesel film 65 dakika sürüyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Köy enstitüleri Cumhuriyetimizin en önemli, en değerli eserlerinden biridir. Bu okullar, ezberci sistem yerine uygulamalı olarak kalıcı bir eğitim veren, modern, yenilikçi ve kalkınmayı hedefleyen okullardı. Denizlili yönetmen Jale İncekol’a, o zamanları bizlere yaşattığı, bizlere böylesine anlamlı ve içten bir eser bıraktığı için teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi olarak biz de bu esere katkıda bulunduk. 9 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Merkezefendi Kültür Merkezimizde ‘Bu İşte Umut Var’ filmimiz gösterimde olacak. Tüm Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimi bu değerli belgesel filmi izlemeye davet ediyorum. Emeği geçen köy enstitü mezunu öğretmenlerimizi, öğrencileri ve tüm ekibi tebrik ediyorum” dedi.