Merkezefendili Gençler Atasıyla Buluştu
21.10.2019
    Merkezefendi Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde okuyan 11.sınıf öğrencilerini ‘Merkezefendili Gençler Atasıyla Buluşuyor’ programı kapsamında Ankara’ya gönderiyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, akşam uğurladığı İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Denizli Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ve Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile sabah Anıtkabir’de bir araya geldi. Başkan Doğan’a, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun da eşlik etti.

Sabah ilk olarak Birinci ve İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret eden, ardından öğrencilerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Başkan Doğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne duygu ve düşüncelerini aktardı. Ardından askerler eşliğinde Mozole’ye ‘Merkezefendi Belediyesi’ çelengini sunan Doğan, öğrencilerle birlikte bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Anıtkabir Özel Defteri’ne “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bugün Merkezefendili gençlerimizle birlikte manevi huzurunuza çıkmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin, ilke ve devrimlerinizin daima takipçisi olacağız, daima izinden yürüyeceğiz. Merkezefendi İlçemize hukuk ve etik kurallara uygun, aklın ve bilimin önderliğinde hizmet edeceğime söz veriyorum” cümlelerini yazdı. Başkan Doğan, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, minnetle ve büyük bir özlemle anıyoruz” dedi.

Merkezefendili öğrenciler Anıtkabir programının ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni ziyaret etti. Kafile daha sonra Maden Tetkik ve Arama Müzesi’ni gezdi. Buradaki geziden sonra Ankapark’ı gezecek olan Merkezefendili öğrenciler programın tamamlanmasının ardından Denizli’ye hareket edecekler.