Merkezefendi Belediyesi’nin Kurslarına Büyük İlgi
25.10.2019
    Merkezefendi Belediyesi tarafından Merkezefendi’de ikamet eden vatandaşlara çeşitli alanlarda el becerisi kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için el sanatları kursları, uzman eğitmenler tarafından Merkezefendi Kültür Merkezi’nde veriliyor. 150 Merkezefendili kadının katıldığı el sanatları kurslarında miyuki, wayuu, rölyef, deri işlemeciliği ve resim eğitimleri hafta içi veriliyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Tülay Ünlü ’nün vermiş olduğu wayuu kursuna katıldı. Kursiyerler ile yakından ilgilenen Başkan Doğan, yapılan el işi ürünlerini de inceledi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sanata, kültüre ve eğitime önem verdiklerini söyledi. Başkan Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak sanat, kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Merkezefendili hemşerilerimize ücretsiz olarak kurslar veriyoruz. Vatandaşlarımıza kendi eşyalarını üretme imkanı sağlıyoruz. Merkezefendi sanatı ve kültürü önemseyen, seven bir ilçe. Bizler de çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz” dedi.

80 YAŞINDA, WAYUU KURSUNDA

Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki wayuu kursunun ilgi odağı 80 yaşındaki Ümmüş Abdırgan oldu. İlk günden bu yana büyük bir özveri ile wayuu kursuna katılan dört çocuk, altı torun sahibi Ümmüş Abdırgan, wayuunun kendisine iyi geldiğini söyledi. Ümmüş Abdırgan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a kağıttan yapmış olduğu iki adet kuğuyu hediye etti. Başkan Doğan, 80 yaşındaki kursiyer Ümmüş Abdırgan’a teşekkür etti.