Başkan Doğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
17.03.2020
    Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 105. Yıldönümü mesajı yayımladı.

Başkan Doğan, “18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan, varını yoğunu ortaya koyan bir milletin bağımsızlığı ve egemenliği için destan yazdığı bir zaferdir. Bu zafer, dünya tarihini değiştiren ve Türk milletinin özgürlüğü için her şeyi yapacağını tüm dünyaya gösteren bir dönüm noktasıdır. Dünyanın en güçlü ordularına, ekonomik olarak en büyük imkanlara sahip ülkelerine karşı, vatan sevgisi çerçevesinde direniş göstererek zafere ulaşan milletimiz, o ülkelere unutamayacakları bir ders vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde akılla, inançla, imanla ve özgürlük sevdasıyla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığını bir kez daha görüyoruz. Bu zaferle birlikte ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tarihe altın harflerle geçmiştir. Ordumuz ve milletimiz canını verir ama toprağından bir karış vermez. Yüz yıllar geçse de Çanakkale Zaferi, tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve destanlardan birisi olarak anılmaya devam edecektir. Gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk ordusunun kahraman mensuplarına, aziz Türk milletine ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.