Kuaför, Berber Ve Güzellik Salonlarına Hijyen Denetimi
12.05.2020
    Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tekrar faaliyet göstermeye başlayan berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetledi.

Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde hizmet veren kuaför, berber ve güzellik salonlarında hijyen denetimlerine başladı. 730 berber, kuaför ve güzellik salonları belli aralıklarla denetlenecek. İş yerlerinde koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını, gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığını denetleyen zabıta ekipleri, herhangi bir sorun ile karşılaşmadı. Zabıta ekipleri, işyerlerinin belirlenen saatler içerisinde açılıp kapanmasını, müşterilerin randevu sistemiyle alınacağını, tıraş ve bakım esnasında bulaşma riski olan ustura ile fırçaların kullanılmamasını, tek kullanımlık havlu veya kişiye özel havlu ve önlük kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

“HİJYEN KURALLARINA UYALIM”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda kapanan ve tekrar hizmet vermeye başlayan kuaför, berber ve güzellik salonlarını dezenfekte ettik, bu merkezlerimize maske dağıttık. Bu zorlu süreçte esnafımızın ve hemşerilerimizin yanındayız. Zabıta ekiplerimiz, ilçemizde hizmet veren bakım merkezlerinde hijyen denetimine başladı. Hem esnafımızın hem de hemşerilerimizin sağlığı açısından gerçekleştirdiğimiz denetimler devam edecek. Kurallara uyan, uyarıları dikkate alan esnafımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.