Başkan Doğan 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nü Kutladı
14.05.2020
    Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Doğan mesajında, “15 Mayıs, Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Denizlili vatansever hemşerilerimizin, İzmir’in işgal edilmesiyle birlikte Denizli'de milli mücadele ateşini yaktıkları gündür. Milli Mücadele Günümüzün 101. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutluluk ile kutluyoruz. Denizli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan, toprak bütünlüğünü korumaya, bağımsızlıktan özgürlüğe her zaman bu ülke için canını ortaya koymuştur. Kurtuluş destanının yazılmasında önemli yere sahip olan Denizli halkı, silah ve cephane kıtlığına rağmen düşman askerinin bu topraklara ayak basmasına izin vermemiştir. Vatan, millet, bayrak sevgisi ile fedakârca, kararlılık ve azimle milli mücadeleye katılan büyüklerimizin emanetine, bizler her zaman sahip çıkacak, gelecek nesillere aktaracağız. Bu duygu ve düşünceler ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Denizli’de milli mücadelede ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile milli mücadele kahramanlarımızı, canlarını bir an bile düşünmeden veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.